Спортният министър Красен Кралев коментира положителната допинг проба на параолимпийката Стела Енева. По думите му по случая няма нова информация в Министерството на младежта и спорта.

„Идеята на параолимпийския спорт е да има равнопоставеност, да се дадат възможности на хората с увреждания да спортуват. Затова използването на допинг там е недопустимо", каза министърът.

Той се обяви за това публичните средства отпускани за подпомагане на спорта за хора с увреждания да осигуряват масовост и повече спортни съоръжения, пригодени за използване.

„До момента парите са давани само за подготовката на 12 души от елитния спорт, а не да правим спорта достъпен за повече хора с увреждания. Ние имаме друга идея. Искам да поздравя община Врана, те са първите, които протегнаха ръка на баскетбола с инвалидни колички и по техния пример тази година ММС отпусна 100 000 лева за закупуване на инвалидни колички за баскетбол за три отбора. В средата на май във Варна ще гледаме първенство по баскетбол в инвалидни колички. Аз смятам тези пари за най-правилно инвестираните средства за спорт за хора с увреждания през тази година“, категоричен беше Красен Кралев.