Световният шампион по борба в свободния стил до 84 килограма от Москва Михаил Ганев е опитал да успокоил треньора си Симеон Щерев. Личният наставник на Мишо и Станка Златева сподели пред БЛИЦ, че вече е разговарял по телефона с намушкания борец, но все още не го е виждал.2.jpg

"Очаквам днес да го транспортират в "Пирогов" и ще го посетя, когато това е възможно. Вече го чух по телефона. Първите му думи бяха: "Спокойно, бат`Симо, ще се оправя!". Повтори ми го няколко пъти. Не звучеше много добре, но е ясно, че го казва, за да ме успокои. Аз опитах да му вдъхна кураж. Казах му: "Дръж се, Мишо. Знам, че ще издържиш и това!". Толкова операции е минал. То не бяха кръстни връзки, не бяха и други контузии. Две години даже не можеше да участва заради различните операции. Вярвам, че ще се възстанови. Стискам му палци и се моля за него", заяви Щерев пред БЛИЦ.

Именитият ни треньорът добави, че със сигурност Михаил Ганев пропуска европейското първенство.

"Нека минат 1-2 месеца, за да видим в какво състояние ще е и дали ще може да се бори. Най-важното е, че няма поражения по жизнено важни органи. През септември 2011 година са квалификациите за Олимпиадата. Дано да бъде на линия за тях. Тази нещастна случка обърква всичко, подготовката му се нарушава, но съдба, какво да се прави", продължи най-добрият треньор в България за 2010 година.

"Мишо прескочи трапа! Вижте какво стана? Щеше да си отиде за нищо... млад, зелен", завърши разтревоженият Симеон Щерев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ