Председателят на Управителния съвет на Спортен клуб "Левски" Стоян Хранов, както и членовете на организацията разпространиха декларация, в която обявяват защитата си за олимпийската шампионка Мария Гроздева. Причината е изхвърлянето на клуба на състезателката по стрелба от федерацията.

По-рано днес председателят на централата по стрелба Камен Шишманов и членът на Управителния съвет на БФСС ген. Нонка Матова представиха документи, с които опитаха да оправдаят предполагаемо източване на над 100 000 лева.

Декларацията на СК "Левски":

С тревога и недоумение научихме за безумното решение на Българска федерация “Спортна стрелба”, за изключването на „Спортен клуб „Левски – Софарма” като член на организацията.

Убедени сме, че се използва формален повод за отстраняване на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и личния и треньор Валери Григоров от активния спортен и организационен живот на федерацията.

Във времето, в което Правителството прави всичко възможно за оцеляването на българския спорт, решението на Българска федерация „Спортна стрелба” ни компрометира като спортна нация пред световната спортна общественост.

Във връзка с това ръководството на Спортен клуб ”Левски” настоява незабавно да бъдат възстановени всички права на „СК-Левски–Софарма” и респективно на Мария Гроздева.