Петкратният световен шампион в снукъра Рони О`Съливан очаквано се класира за финалния ден на PTC Victoria Bulgaria Open в столичната зала ”Универсиада”. Ракетата вчера записа срещу името си три победи и вече е 1/8-финалист.

След като на обяд надделя с 4:0 фрейма срещу Майкъл Уайлд, след това 37-годишният англичанин взе още две жертви. В третия кръг действащият световен шампион се справи с Майкъл Лесли с 4:1 части. Въпреки че загуби първата партия след серия от 60 точки на Лесли, до края на мача О`Съливан бе безкомпромисен. Той се прояви с брейкове от 67, 64, 70 и 111 точки, като по този начин оформи крайния резултат.

В четвъртия кръг Ракетата също действа експедитивно и без да губи много време елиминира Иън Бърнс с 4:1 фрейма. Бившият номер 1 в света реализира три халф-сенчъри брейка от 71, 74, 65 точки, както и един сенчъри брейк от 105 точки в последната партия. В четвъртия фрейм пък О`Съливан се бе устремил към максимален брейк, но пропусна деветата черна топка и това сложи край на серията му на 65 точки.

На 1/8-финалите тази сутрин Рони ще се изправи срещу Марк Дейвис, който отстрани с 4:3 фрейма палача на шампиона Джъд Тръмп - Дейвид Гилбърт.