Повече от 50 000 лева ще бъде наградният фонд на предстоящото 61-о издание на колоездачната Обиколка на България. Това стана ясно след днешната пресконференция на председателя на колоездачния съюз Венелин Хубчев и директора на надпреварата Грозьо Калчев.
 
Общият награден фонд на състезанието е 50 000 лева, но ще има и допълнителни премии от спонсори. Очаква се тяхната стойност да достигне 10 000 лева. Обиколката на България ще се проведе от 10-и до 18-и септември. Общата дължина на състезанието е 1323 км, разделени в 9 етапа. И през тази година участниците ще бъдат разделени в две категории.
 
Българският колоездачен съюз разкри, че в Пловдив предстои да бъде построена многофункционална зала, която ще бъде снабдена с колодрум. Венелин Хубчев призна, че очаква родните колоездачи да спечелят 2-3 квоти за олимпийските игри в Лондон.
 
"Ивайло Габровски се крие някъде извън България. Спрях да говоря с него. Той всичко си е получил по нас. Ако се вразуми и се върне, има място за него. Опитен състезател е", сподели Хубчев относно критиките за управлението на федерацията, отправени от четирикратния победител от Обиколката на България./БЛИЦ