Шампионът на НХЛ Колорадо Авъланч се спаси от елиминиране в първия кръг на плейофите, след като се наложи с 4:1 над Сиатъл Кракен и изравниха на 3:3 резултата в серията. „Лавината“ ще има домакинско предимство в седмия мач, който ще се играе в понеделник рано сутринта българско време.

Аргури Лехконен вкара два гола за успеха. Мико Рантанен добави едно попадение и една асистенция. Ерик Джонсън също се разписа. Кейл Макар се отличи с две голови подавания, а роденият в Русе Александър Георгиев направи 22 спасявания. Винс Дън беше точен за Сиатъл, а Филип Грубауер отрази 35 удара.

Мейсън Марчмант и Макс Доми записаха по попадение и една асистенция за Далас Старс, който победи Минесота Уайлд с 4:1. Така тимът от Тексас спечели серията с 4:2 и се класира за втория кръг на плейофите. Роохе Хинц и Уайът Джонстън също бяха точни, докато Джейк Оутингер спаси 23 удара. Фредерик Гудро вкара за Минесота.

Каролина Хърикейнс също продължава напред. Това стана факт след победа с 2:1 след продължение над Ню Йорк Айлъндърс, която донесе успеха в серията с общ резултат 4:2. Пол Щастни донесе успеха с гол точно шест минути след началото на оувъртайма.

Матю Ткачук вкара първия от три безответни през последните 10 минути и Флорида Пантърс изравни на 3:3 серията с Бостън Брюинс в плейофите, записвайки победа със 7:5 като домакин. Двата отбора ще се срещнат в седми и последен мач в неделя в Бостън.

Тайлър Бертуци и Давид Пастърнак вкараха по два гола за „мечките“ и дадоха преднина на отбора си в началото на последната третина. Флорида обаче наниза четири от следващите пет попадения.

Ткачук завърши с две попадения и една асистенция за „пантерите“. Еету Луостаринен, Брендън Монтюр, Александър Барков, Сам Рейнарт и Зак Далпи пък отбелязаха останалите голове.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПЛЕЙОФИТЕ В НХЛ
НЙ Айлъндърс – Каролина Хърикейнс 1:2
* Каролина спечели серията с 4:2 победи.

Флорида Пантърс – Бостън Бруинс 7:5
* Флорида изравни серията при 3:3

Минесота Уайлд - Далас Старс 1:4
* Далас спечели серията с 4:2 победи.

Сиатъл Кракен - Колорадо Авъланч 1:4
* Колорадо изравни серията при 3:3.