Българският колоездач в Джиро д'Италия Николай Михайлов направи изключително силно представяне в 14-ия етап. В индивидуалната надпревара по часовник.
 
Михайлов завърши 21-и след 59,4-километровата отсечка от Тревизо до Валдобиадене. След българина останаха досегашният лидер във временното класиране Фабио Ару и колоездачи от калибъра на Ригоберто Уран, Константин Свитсов, Диего Улиси, Фабио Каталдо, Ричи Порт и още много, много други.
 
Николай Михайлов, който се състезава за ССС Спранди Полковице, финишира за 1:30:32 часа. Той дълго време имаше най-доброто време по отсечката, но в крайна сметка остана на 2:40 минути след беларусина Васил Кириенка от Скай, който спечели етапа. Алберто Контадор се завърна начело на генералното класиране и вече има аванс от 2:28 минути преди Ару.
 
На практика българинът изпълни две от големите си цели преди Джирото – да бъде в откъснала се група (което се случи в 7-ия етап) и да бъде сред лидерите в часовника, което стана факт днес. Остава му само да бъде сред завършилите в последния 21-ви етап на централния площад в Милано.