Младият волейболист на Левски Александър Николов ще продължи образованието и състезателната си кариера в САЩ. 201-сантиметровият посрещач, който е първороден син на Владимир Николов, е избрал да се включи в програмата на известния американски университет „Лонг Бийч”, откъдето получи пълна спортна стипендия.

Алекс, който скоро ще навърши 17 г., ще завърши настоящия сезон при "сините", като ще играе за юношите и мъжете.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

„Избрах „Лонг Бийч”, защото две години поред е шампион в колежанското първенство. За мен е важно да се развивам, тъй като мечтата ми е да стана професионален волейболист“, призна младият Николов.

Идеята възникнала преди 3 години, но тогава тийнейджърът не си представял да се отдели от семейството и приятели си в България. „Постепенно обаче узрях и предпочетох САЩ пред Европа, защото за мен е много важно и да получа добро образование. Университетският спорт в САЩ предлага и тренировъчна програма, и образование на високо ниво“, обясни Алекс.

Той ще се присъедини към новия си тим в Калифорния най-вероятно следващата есен след евентуално участие на световните първенства в Иран и това в Италия и България. „Надявам се да играя на световно и с двете национални гарнитури - младежи до 19 и до 21 г.“, амбициран е Александър Николов.


* Снимка: "Спортал"