Разделението на българите в отбора на Азербайджан по вдигане на тежести се задълбочава. Боянка Костова отказа да замине за Баку. Олимпийската шампионка за девойки и нейният личен треньор Лъчезар Кишкилов останаха да тренират в Асеновград. "Боянка е категорична да не се връща в отбора, ако старши треньор остане Златан Ванев. Аз също напускам, защото той постъпи неколегиално с мен, с Боянка и с Иван Стоицов", заяви наставникът, цитиран от вестник “Труд”.

Стоицов вече бе освободен от тима на азерите, като причината, която той самият разкри, е конфликт със Златан Ванев. Иван и Боянка планират сватба и талантливата състезателка е категорична, че без любимия няма да се върне в Баку. Всъщност, това ще стане, но засега само за едно състезание - турнира за Купата на президента в средата на декември.

"На това състезание тя ще участва - информира Кишкилов. - В момента водим преговори с ръководството и тогава на място вече трябва да се видим очи в очи и ситуацията да се реши. Ако се стигне до наказание, ще го изтърпи и после ще вдига пак за България. За друга държава сега не мислим. Азербайджанската федерация плати за нея 200 000 евро и някой трябва да им ги плати, ако иска Боянка в отбора си още догодина." За Баку не замина и Величко Чолаков, който обаче остана в отбора и продължава да се готви с екипа на азерите./БЛИЦ