Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Шефът на федерацията по стрелба Камен Шишманов загуби делото срещу Министерството на спорта на първа инстанция. Това обяви днес координаторът на националния отбор по спортна стрелба Димитър Тодоров. Припомняме, че Шишманов попадна в центъра на грандиозен скандал преди няколко месеца, когато взе решение да изключи от федерацията клуба на Мария Гроздева. След това започнаха проверки на федерацията и изваждане на показ на сериозни финансови злоупотреби. Министерството на спорта издаде много препоръки на стрелбата, която обаче заведе дело заради забраната за финансиране.

“За нас не е изненада, че делото, което води Камен Шишманов срещу Министерството на спорта, беше загубено на първа инстанция. Нещата са очевидни - министерството дава едни пари за ремонт, а те ги харчат за друго. Когато една федерация стигне дотам да се съди с Министерството това не говори добре за тази федерация", заяви Димитър Тодоров.

"Трябва да се намери някакво решение, защото можеше да се стигне до момент тези талантливи състезатели да не отидат на Олимпиада. Решението е в нашите ръце. Законът е ясен - Общото събрание на всички клубове може да определи своето ръководство. Клубовете трябва да преценят какво е добре за тях, накъде искаме да се развива стрелбата, кой искаме да управлява, какво означава прозрачност", добави Тодоров./БЛИЦ