Председателят на федерацията по стрелба Камен Шишманов загуби битката с Мария Гроздева. Клубът на двукратната ни олимпийска шампионка беше върнат като член на федерацията. Както е известно, преди около месец, след решение на Шишманов и Нонка Матова, клубът на Гроздева беше изхвърлен след решение в точка “разни”. Последваха публични скандали и вадене на кирливи ризи, но Шишманов все пак клекна и възстанови членството на клуба на състезателката.

На последното Общо събрание на федерацията отново беше поискана оставката на председателя. За нея най-силно настояваше двукратният олимпийски шампион Таню Киряков. “Приятелски те съветвам, иди си. Такова калпаво управление не е имало никога. И като казвам никога, значи никога”, заяви Киряков. “Чух, че той открито заявява, че ще ни смачка. Той не може да стъпи на малкия ми пръст, как ще ме смачка, като ми вземе медалите ли”, допълни още легендарният стрелец. Останалите клубове също изразиха недоволство от управлението на шефа, като основните упреци са, че той централизира стрелбата в Пловдив. Както е известно, Шишманов е председател и на местния клуб “Тракия”.

“Нямам намерение да си тръгвам, Таню и Мария не са достатъчно основание да напусна поста”, отговори на нападките Камен Шишманов.

На общото събрание беше утвърден новия национален треньор. Валентин Стефанов досега е работил във федерацията по стрелба с лък. Той ще води отбора на Олимпиадата в Лондон./БЛИЦ