Отборът на МФК Спартак спечели втория кръг от държавното първенство по плажен футбол. Турнирът се явяваше и квалификация за Суперфинала, който е в Бургас в края на август. Тимът на треньор Симеон Христов постигна победи във всичките си двубои в Шкорпиловци, а на финала би служебно и МВР, който не излезе на терена заради кадрови проблеми (много контузени състезатели).

Мачът всъщност беше без съществено значение, защото първите четири от седемте участника си осигуриха класирането за финалната осмица още в мачовете в предварителните групи.

Освен МФК Спартак още един варненски тим се класира от турнира в Шкорпиловци – Одесос. Бившият шампион на България също загуби един и спечели друг от срещите си в групата, като би и в двубоя за третото място, където надигра домакините от Тича (Долни Чифлик). Иван Мартинов от този отбор стана и голмайстор на турнира.

Суперфиналът на държавното първенство ще се проведе от 22 до 24 август в Бургас. Общо четири варненски тима ще играят там – МФК Спартак, Одесос, "Вяра, надежда и любов" и ФК МАГ, както и ФК Русе, Тича (Долни Чифлик), Свети Никола и МВР.

Резултатите от Шкорпиловци:
Група „А“
Тича – Лъвчета 7:4
Спартак – Бъзън 5:2
Спартак – Тича 4:2
Лъвчета – Бъзън 5:4
Тича – Бъзън 5:6
Спартак – Лъвчета 5:0

Група „Б“
МВР – Одесос 6:4
МВР – Академика 9:4
Одесос – Академика – 8:3

3/4 място: Одесос – Тича 9:3
Финал: Спартак – МВР 3:0 (служебно)