С дерби при мъжете и първи национален турнир за ветерани се подновява първенството по хандбал. Този уикенд предстоят да се изиграят мачовете от 8-ия кръг.  В дербито ще излязат НСА и есенните първенци от Спартак (Варна). Двубоят е в залата на спортната академия в събота / 15 ноември/ от 14.00 часа. „ Студентите” са на 5-то място във временното класиране с актив от две победи, едно равенство и четири загуби, но в състава си имат нападателят Николай Ненчев, който има отбелязани 60 гола от началото на кампанията и води голмайсторската листа.

„Отиваме в София за осма поредна победа. Освен контузения Пенчо Рачев нямаме други проблеми. Въпреки това има кой да го замести и ще играем изключително мотивирано срещу неудобния съперник от НСА”, заяви президентът на Спартак Росен Марков.
В тима на „студентите” имат проблеми с контузени играчи, но въпреки това ще излязат да изиграят мача с лидерите на високо ниво.
„ Наистина проблемите с травмите на играчи станаха много през последните седмици, но това е част от спорта. Тимът ни е млад и се учим от мач за мач. Въпреки това няма да излезем като обречени и ще се противопоставим на най-балансирания отбор в първенството”, коментира треньорът на НСА Емил Аврамов.

В друга среща от кръга на 16 ноември / неделя/ от 16.00 ще се изиграе отложения мач между Фрегата и „Левски”. Другите мачове от 8-и кръг ще бъдат следващият уикенд.

При жените сега ще се изиграе отложеният мач от първия кръг на шампионата между отборите на Панагюрище и Етър 64. Останалите мачове от програмата ще бъдат на 22 и 23 ноември.

В същото време залата в Свиленград ще бъде домакин на първия национален турнир за ветерани. На 15 и 16 ноември в граничния град ще се съберат 4 отбора, които ще премерят сили по между си. Съставите на Ветерани (Сф), Свиленград, Добруджа и Локомотив (Варна) излизат да играят по системата ”всеки срещу всеки”, като шампиона ще стане ясен в неделния ден / 16 ноември/ от 10.50 часа.