Звездата на световната борба при жените Станка Златева влезе по спешност във Военномедицинска академия в София.
 
Ухапване от насекомо в неделя е довело до силно възпаление на крака на трикратната световна и петкратна европейска шампионка в кат. до 72 кг. Назначено е лечение с антибиотици, които ще се вливат венозно, за да се ускори въздействието им, информира национален ежедневник.
 
Спортистката № 1 на България за 2007-а няма да остане на лечение в болницата, но нейната подготовка се разбива в най-неподходящия момент - 10 дни преди световното в Москва. По програма Златева трябва да се бори в комплекс "Олимпийски" на 10 септември.
 
С този ден са свързани най-големите надежди на България за отличия, защото освен Станка на тепиха в другите две категории ще ни представят световният първенец от Гуанджоу 2006 Радослав Великов (55 кг) и третата в Европа при 67-килограмовите Елина Васева.
 
"Имаме абсолютно доверие на д-р Йорданова, която преди 2 г.възможно най-бързо излекува в подобна ситуация и Радослав", каза старши треньорът на националите в свободния стил Симеон Щерев.
 
"И Великов има проблеми. Той е в отлична форма, но заради болки в рамото прекъсна тренировки преди два дни. Принудителна почивка взе и Анатоли Гуйдя, който си удари коляното на спаринг в Банско.
 
Ще ходим на църква за помощ свише, подобно нещо с контузии никога не е било. Не сме паднали духом, ще се борим докрай за авторитета си в Москва!"./БЛИЦ