Футболната легенда Христо Стоичков е потвърдил своето гостуване на бойният турнир по ММА от веригата “Максфайт”, който е 16 по ред и ще се проведе на 2 август, понеделник в амфитеатърът на комплекс “Марина Диневи” в Свети Влас.
 
Камата, който в момента е в Лондон ще лети директно до Бургас в края на седмицата и по всяка вероятност ще отседне в някой от луксозните хотели “Каса Брава” или “Камелия” в Слънчев бряг.
 
Мениджър от Англия ще пристигне за да може лично да наблюдава участието на едни от най-добрите български състезатели по ММА. В разговор с представители на федерацията английският промоутър е споделил че е възможно в бъдеще той да покани за участие българин на силен турнир на Албиона.
 
Всеки следващ турнир ще бъде със статут на квалификация за място в националния отбор, подборът на който вече е започнал. Повод за това е следващото участие на българския отбор в световната бойна лига М1.
 
Стана ясно че президентът на федерацията Любен Джубрилов провежда преговори с боса на М1 Глобъл Вадим Финкелщайн, който е и мениджър на руския терминатор Фьодор Емилианенко. Двамата договорят мач между Емилианенко и българския боец Благой Иванов–Багата. Очаква се до петък да стане ясен резултатът от разговорите между Джубрилов и Финкелщайн./БЛИЦ