Министърът на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков обеща, че ще направи всичко възможно да осигури премия от 200 000 лева за олимпийска титла на български спортист от Игрите в Лондон през 2012 година.

Това той стори на тържеството за атлет на годината в България. Нейков награди най-добрия треньор за 2009 година Атанас Иванов, наставник на единствения български финалист на Световното първенство в Берлин Момчил Караилиев.  

“Ако сега премията за олимпийска титла е 140 000 лева, за Лондон'2012 ще се постараем тя да бъде 200 000 лева. Ние всички оценяваме работата на всички, които работят за спорта. Нека да бъдем горди, че спорта в България прави най-доброто. Това е уникалното", каза министър Нейков.

"Като цяло годината беше успешна, за себе си обаче смятам, че се провалих на световното първенство. Надеждата ме крепи, че ще успея да пробия напред. Записах много победи, надявам се догодина да са двойно повече. Всяка година си го пожелавам, тази година вече се надявам да счупим каръка", сподели Караилиев./БЛИЦ