Ръководството на пловдивския Цар Симеон 1898 единодушно определи национала Борислав Иванов за колоездач №1 на клуба за отминаващата 2011 година. 22-годишният топбегач напълно заслужи приза си, след отличния спортно-състезателен сезон, който направи.

Второто място в класацията за колоездач на годината на Цар Симеон 1898 заслужи световният шампион на писта от Кейптаун 2007 в дисциплината издръжливост по точки - Радослав Константинов, а третото – младежкият национал Светослав Недев.

Боби бе избран за №1, защото извоюва две шампионски титли на България от държавното лично първенство по колоездене на шосе за мъже в Сливен. Той стана първо държавен шампион в дисциплината индивидуално бягане по часовник на 40 км при състезателите до 23-годишна възраст, като спря хронометрите по 40-километровото трасе на 51,39 и изпревари състезаващия се в Италия Йовчо Йовчев и национала от КК Несебър Радостин Йорданов.

В дисциплината общ старт, Борислав Иванов отново бе над всички състезатели до 23-годишна възраст, както на „часовника”, и пак спечели шампионската титла. По 154-километровото трасе Борето направи страхотно каране, приложи отлична тактика и заслужено финишира първи, като преодоля най-бързо разстоянието в общия старт за време 3.44:26 ч.

Голямата бомба Иванов обаче хвърли по време на 61-вата Международна колоездачна обиколка на България, където стана първи сред колоездачите до 23 години и спечели престижната бяла фланелка. Боби направи страхотно каране по 144-километровото трасе на последния етап от Пирдоп до Тетевен и буквално издуха конкурентите си за това голямо отличие, припомня gustonews. Голяма заслуга за успеха на Иванов обаче имаше съотборникът му от Цар Симеон 1898 Светослав Недев, който много му помогна в последния девети етап. Борислав получи криза преди изкачването на Беклемето, Недев веднага му даде рамо и го смени във водачеството, докато съотборникът му се съвземе. Помощта на Светльо подейства като инжекция на Иванов и той направи невероятно спускане от Беклемето, достойно за шампион. Жестът на Недев към съотборника си, привличането му в националния отбор, добрите му класирания от държавните първенства и постоянството в изявите през годината, му донесоха третото място в клубната класация.

Радослав Константинов също заслужи второ си място с отличен сезон, но на писта. 28-годишния бургазлия много помогна на „царистите” да станат държавен отборен шампион на България за 2011 година на писта за мъже на републиканското пистово първенство на столичния колодрум "Сердика".