За пета поредна година Банско ще бъде домакин на атрактивното състезание по планинско колоездене „Път за никъде” . Състезанието ще се проведе в два поредни дни на 27 и 28 юли. Стартът ще бъде даден в 09.00ч, в събота от апарт- комплекс „Банско Роял Тауърс”. В първия ден участниците ще трябва да преодолеят трасе от 41км в полите на НП Пирин. Преходът включва трудни изкачвания и фантастични спускания по някой от най добрите пътеки на Балканите. Безопасността на състезаващите се е гарантирана в няколко медицински пункта, разположени по трасето. Предвидени са също и места за почивка, както и точки за връщане на отказалите се участници.

Вторият състезателен ден ще даде шанс на най добрите колоездачи да се изявят в по-къс преход от 23км, преминаващ през Дъбовец, Банско и село Баня. Трасето ще осигури изтощително дълго изкачване, както и лудо спускане към финала.

Всички желаещи да участват в състезанието ще трябва да се регистрират в петък, 26 юли в апарт – комплекс „Банско Роял Тауърс”. Уникалната градина на комплекса ще бъде домакин и на традиционното барбекю за участниците в състезанието.

Награждаването на победителите в различните категории ще се състои на 28 юли, веднага след приключването на състезателната част от турнира. Тогава ще бъде организирана и томбола с награди за всички, които са завършили трасетата през двата състезателни дни.