Валери Божинов спаси човешки живот. Доскорошният национал се прояви като герой в столичен магазин. По време на пазаруване в супермаркет на "Симеоновско шосе" Валери, придружаван от Николета Лозанова и дъщеря им Никол, чу писък на малко момиченце и за ужас видя, че баща й лежи неподвижен на земята.

"Крясъкът бе чудовищен. Всички разбрахме, че нещо неприятно се случва точно до нас. Изтичах и докато стигна до мястото на инцидента, видях как Валери вече оказва първа помощ на падналия в краката му човек. Потърпевшият се задушаваше, тялото му изстиваше, а погледът му блуждаеше във всички посоки, като видимо почти бе загубил съзнание. Божинов се намеси светкавично като понечи да извади езика на мъжа от гърлото му. Той обаче го хапеше с всичка сила, като едва не откъсна пръстите му. Валери подложи анцуга на националния отбор, с който беше облечен под главата на вече почти издъхващия човек и заедно с жена от персонала на магазина продължаваше с опитите си да помогне", разказва за инцидента Крум Савов, цитиран от livesport.bg.

"След като въпреки усилията на "спасителите" гражданинът изглеждаше все по-безнадеждно, служителката постави запалка между зъбите на пострадалия, която задържа устата му отворена. Тогава Божинов успя да повдигне леко главата му и извади езика. Малко по малко мъжът се съвзе, притокът на въздух достигна до дробовете му, но най-неочаквано той започна да буйства, като крещеше на някаква смесица между английски и български. Момиченцето продължаваше да е в шок от случилото се и също промълви нещо на български.

Дългоочакваната от нас линейка дойде след половин час чакане и ако не беше намесата на Валери, човешка жертва тази вечер със сигурност щеше да има. Вместо служителите на Бърза помощ да окажат мигновено съдействие и на простичките ни запитвания защо са се забавили толкова, да ни обяснят какво е станало, те ни атакуваха със заучени фрази, като изглежда те бяха тези, които са недоволни. Една от сестрите дори подчерта, че не можем да й търсим сметка, защото смяната й тъкмо започвала. Но иначе явно бе имала достатъчно време, за да изрисува цялото си лице като клоун - с ярко подчертани устни и вежди", добавя очевидецът Крум Савов.

"Накрая поговорихме с Божинов за всичко, което се случва около него и семейството му напоследък, както и разбира се за днешната случка, като за финал той ми каза: "Е, колега, понякога май мога да направя и аз нещо хубаво, а?"/БЛИЦ