В събота (09 май) от 15.00 часа в Камчия е началото на първия мач от „супер финала” при мъжете по хандбал за определяне на новия шампион на България за 2015 година. „Спартак” срещу „Фрегата” (Бургас )излизат в битката с най-доброто в съставите си. Играе до до две победи, като при равенство, тимовете ще играят трети мач, а домакин ще бъде „Спартак”, заради първото си място в редовния сезон.

„ Очаквам истинско дерби. Това е много важен мач за нас и ние трябва да го спечелим. Няколко дни сме на лагер и освен Мирослав Владков нямаме други контузени играчи. Излизаме за задължителна победа, дано и публиката да дойде в Камчия и да ни подкрепи”, коментира президентът на ХК „Спартак” Росен Добрев.

От своя страна шефът на „Фрегата” Никола Добрев беше категоричен, че бургазлии трябва да направят много силен мач, който да спечелят. „Със сигурност искаме да дублираме шампионската титла от миналата година и ще направим всичко, за да триумфираме след серията от срещи. Само Милен Стоянов е болен, но в състава са Димитър Петков и Калин Евтимов, които са в отлична форма. В пълна бойна готовност сме за първия мач и гоним успеха от началния съдийски сигнал”, заяви Добрев.

Един ден по късно - в неделя от 18.00 часа в Габрово, ще започне първият мач от женския „супер-финал” между отборите на „Бъки” и „Етър 64”. Двата отбора се познават отлично през последните години, а в във финала за Купата на България през март месец „Етър 64” победи „Бъки” и спечели трофея.

"Мач с мач не си прилича и сега е същото. Двата състава сме на финал и всичко може да стане. Ние сме длъжни да успокоим нервите през цялата среща и да играем своята игра. Ако го направим няма да имаме проблеми”, каза треньорът на габровки Веселина Златева.

Регламентът за определеляне на шампиона на България при жените е същия като в мъжкото направление. Играе се до две победи, а при евентуален трети мач домакин ще е „Бъки” заради спечеленото първо място в редовния сезон.

„Това са мачове за шампионската титла и отбора, който направи по-малко грешки ще бъде краен победител. Нямаме контузии, което е добре с оглед излиналия сезон в първенството и за купата. Определено ще станат много интересни срещи и дано още в Габрово запишем успех по пътя към златните медали”, изрази позицията си Йонка Генчева, старши треньор на „Етър".

09 май /събота/ от 15.00 в Камчия „Спартак”- „Фрегата”- мъже
10 май / неделя / от 18.00 в Габрово „Бъки”-„Етър 64”- жени