Ансамбълът по художествена гимнастика заслужено спечели наградата "Отбор на годината" за 2018 година. Грациите си оспорваха приза с националните тимове по баскетбол, волейбол и футбол, а предвид силното си представяне през изминаващата година, напълно логично взеха отличието. Връчи им го спортният министър Красен Кралев.

Припомняме, че през 2018-а гимнастичките спечелиха първо място на пет обръча на световното първенство, провело се в "Арена Армеец", където днес е и церемонията за най-престижните спортни награди в България. 

Ансамбълът, извоювал златото, бе в състав Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"За нас е огромно удоволствие. Това е много желана от нас награда. Благодарим на всички, гласували за нас. Благодарим на министерството и на министър Кралев, на правителството, без което организацията на световно първенство нямаше да е възможно. Благодарни сме и на всички членове на федерацията по художествена гимнастика, но най-вече на г-жа Илиана Раева. Г-жо Раева, възхищаваме се на енергията и на страстта, с която правите всичко. Благодарим и на ръководителите и всички преподаватели в НСА. За нас е много важно да сме пример за младото поколение. Благодарим и на нашият екип. На хората, които са всеки ден до нас. На Михаела Маевска и Весела Димитрова", коментира Симона Дянкова. 

Тя и съотборничките й спечелиха приза с 1070 точки. Това е втора поредна година, в която ансамбълът по художествена гимнастика е избран за "Отбор на годината".