Петя Неделчева и треньорът й Орлин Цветанов излетяха вчера от София за Тайван, но все още са в руската столица Москва и не се знае дали ще отпътуват за Азия днес, научи БТА. След два дни състезателката по бадминтон трябва да започне участието си на сингъл и на двойки жени на финала на турнира от Суперсериите в Тайван с награден фонд 500 хиляди долара. Българката е единствената състезателка сред най-добрите 8 в света, която ще играе на две дисциплини в Тайван.
 
Петя Неделчева и Орлин Цветанов са излетели за Москва с два часа закъснение от София вчера, а след кацането са били задържани заедно с останалите пътници един час в самолета. Затова те са изпуснали връзката си.
 
"Изпуснахме полета си за Пекин за 20 минути и започна ходене по мъките. На трансфера чакахме 3 часа. Закараха ни в хотел "Новотел" - луксозен затвор, тъй като нямаме визи и не можем да влезем в страната. В хотела ни пазят пазачи - по 3-4 на етаж, нямаме право да се движим из хотела, носят ни храна в стаите", съобщи за БТА Орлин Цветанов.
 
"Има надежда довечера в 19.00 часа да излетим за Пекин, ако времето позволява. Трябва във вторник да стигнем, тъй като Петя играе в сряда. Но така е - винаги с перипетии през зимата, а и нали търсим най-евтините билети", добави треньорът.