Председателя на родната федерация по гребане Светла Оцетова се срещна с президента на МОК Жак Рох. Той покани българката на среща, за да я попита за проблемите на гребния канал за Олимпиадата в Лондон.

За първи път в историята на Олимпийските игри няма да има покрити трибуни, което ще създава дискомфорт при дъждовно време и особено при работа на журналистите и коментаторите. Освен това зрителите ще бъдат оставяни от автобуси на 1500-2000 метра от трибуните. За да стигнат до местата си, те ще трябва да предвидят около 4 часа път от центъра на Лондон.

„Г-н Рог бе категоричен, че организационният комитет трябва да търси решение на проблемите. Надявам се, че при следващата ми визита през ноември в Лондон вече да има някакъв изход от създалата се ситуация,” заяви Оцетова.

Срещата на Рох и Светла Оцетова бе в Баден Баден (Германия) по време на честванията на 30-та годишнина от историческия 11-и конгрес на МОК, на който се създава комисията на спортистите по предложение на тогавашния президент на МОК маркиз Хуан Антонио Самаранч.

Олимпийската ни шампионка от Монреал е сред най-известните проектанти на гребни канали. Тя подготви проекта за Олимпиадата в Пекин преди три години./БЛИЦ