ПСЖ спечели с 3:0 домакинството си на Бордо в мач от френското първенство, но случващото се на терена донякъде остана на заден план. Феновете на парижани освиркваха тима в големи периоди от срещата, изразявайки недоволството си от отпадането от Реал (Мадрид) в Шампионската лига в сряда.

Недоволните възгласи от трибуните на "Парк де Пренс" започнаха да се чуват още при загрявката на отборите, когато дикторът обявяваше съставите.

Лионел Меси и Неймар бяха най-сериозно освиркани. Бразилецът беше принуден да търпи доста обиди днес от привържениците на ПСЖ. Неймар вкара втория гол в 52-ата минута, но освиркванията бяха толкова силни, че той не посмя да се зарадва. Нападателят беше и иронизиран при отиграванията си, като се чуваха подигравки при пропуските му или неточните отигравания. 

Изнервен от случващото се, а и от грубата игра на съперников футболист, Неймар за малко да си изкара червен картон в 54-ата минута, когато посегна да изрита противник без топка.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Меси също попадна на мушката на недоволните фенове на ПСЖ и трябваше да изтърпи негативни реакции, когато беше с топка в крака. Той игра на висота днес, като участва в атаките и за трите гола, а в края удари и греда.

Единствено Килиан Мбапе бе посрещнат с овации, след като именно той реализира и двете попадения срещу Реал при 1:0 в Париж и 1:3 в Мадрид. 

Мбапе отбеляза първото попадение срещу Бордо - в 24-ата минута, а в 61-ата Леандро Паредес подпечата успяха с 3:0. 

Слeд грешката в Мадрид преди дни Джанлуиджи Донарума беше изваден от стартовите единадесет на Маурисио Почетино и днес пази Кейлор Навас.

На трибуните на "Парк де Пренс" беше разпънат и транспарант в подкрепа на нападателя, гласящ "Мбапе е Париж, Леонардо (б.р. - спортният директор) е позор".

След победата ПСЖ увеличи на 15 точки преднината си на върха пред Ница при десет оставащи кръга и спечелването на златните медали изглежда въпрос на време.