ПСЖ може да получи изключително тежко наказание заради поведението на своите шефове след осминафиналния реванш от Шампионската лига срещу Реал (Мадрид). Както е известно, „кралският клуб“ спечели с 3:1 след обрат и се класира за следващата фаза, след като загуби с 0:1 първата среща.

Вчера испанските медии обявиха, че президентът на ПСЖ Насер ал Хелаифи и спортният директор Леонардо са опитали да нахлуят в съдийската стая, а след това са влезли в стаята на дежурния делегат. Те са протестирали, че първият гол на Реал (Мадрид) е трябвало да бъде отменен заради нарушение срещу вратаря Джанлуиджи Донарума.

Според Агенция Франс Прес, инцидентът е описан от длъжностните лица и УЕФА започва разследване на случая, като се очаква да бъде приложена алинея 11 от Дисциплинарния правилник, касаеща общите принципи на поведение, както и алинея 15, отнасяща се за некоректно поведение да играчи и ръководители на клубове.

Наказанията, предвидени в правилника относно въпросните алинея предвиждат парична санкция и изваждане от евротурнирите. Първата санкция не е особен проблем за ПСЖ, който се радва на изключителни финансови ресурси. Втората обаче ще бъде сериозен удар по амбициите на клуба за спечелване на Шампионската лига.