Ливърпул спечели с 2:1 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от междинния 24-и кръг в английската Висша лига и възстанови аванса си от 16 точки на върха пред шампиона Манчестър Сити. Мърсисайдци остават непобедени този сезон, продължавайки сериите си от 14 победи и 40 мача без поражение в елита.  

Гостите започнаха силно и поведоха в самото начало с гол на Джордан Хендерсън (8) с глава след центриране от корнер на Трент Александър-Арнолд. Домакините отговориха с пропуски на Мат Дохърти и Раул Хименес. 

Садио Мане се контузи и в 33-ата минута и отстъпи мястото си на дошлият от РБ Залцбург Такуми Минамино, който дебютира в английския елит. До края на полувремето на два пъти Раул Хименес не се възползва от изгодни позиции да огорчи вратаря на гостите Алисон.

В добавеното време на първата част Салах се откъсна, но не успя да удвои аванса на „червените“, след като Мат Дохърти се намеси с шпагат и спаси „вълците“.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след почивката Руи Патрисио отрази силен удар на Салах, овладял топката след грешка на Траоре. В 51-ата минута усилията на домакините дадоха резултат и изравниха чрез най-дейния си футболист Раул Хименес (51), възползвал се от центриране на Траоре и сложил край на серията на Алисон от седем мача без допуснат гол във Висшата лига.

В 65-ата минута Траоре стреля опасно, а Алисон с една ръка изби. Домакините продължиха да играят силно, но Алисон с блестящи намеси разочароваше нападателите им.

Към края на мача гостите си върнаха инициативата, а Роберто Фирмино (84) се разписа след пас на Хендерсън и им донесе трите точки. Те можеха и да се разминат с тях, ако в добавеното време Жота не бе направил пропуск за домакините от добра позиция.

След успеха си Ливърпул е на върха с 67 точки и продължава своя марш към титлата, след като има преднина от 16 точки. Уулвс остава седми с 34 точки и е на 6 зад четвъртото място, на което към момента е Челси.