Арсенал спечели убедително с 2:0 при визитата на Уулвърхемптън в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига и се откъсна с 5 точки на върха пред шампиона Манчестър Сити, който по-рано през деня загуби с 1:2 у дома от Брентфорд.

„Топчиите“ владееха топката през по-голямата част от мача, но не отправиха много точни удари. Още във 2-ата минута Гранит Джака получи травма и по-късно бе заменен принудително. Четири минути след това Габриел Жезус вкара топката в мрежата на „вълците“, но голът не бе зачетен заради засада. В 35-ата минута Жезус стреля, но топката срещна гредата.

Десет минути след почивката Фабио Вийера влезе чудесно в наказателното поле, пусна успореден пас и Мартин Йодегаард (55) вкара на празна врата за 0:1.

В 75-ата минута Жоза Се направи чудесно спасяване след удар на Габриел Мартинели стреля, но няколко секунди по-късно Мартин Йодегаард (75) с мощен удар удвои аванса на "артилеристите".

Уулвс можеше да намали в 86-ата минута на двубоя след добра контраатака, в която Поденс се опита да вкара със задна ножица, но топката излезе в аут. Три минути след това Зинченко загуби лесно топката и "вълците" направиха добра атака, при която Поденс стреля, но Аарън Рамсдейл изби в корнер.

След 12-ата си шампионатна победа за сезона Арсенал събра 37 точки на върха и дръпна с 5 пред Манчестър Сити. Уулвс е последен с едва 10 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!