Барселона приема Реал (Мадрид) в 165-ото издание на Ел Класико в Примера дивисион. Двубоят е днес от 20:50 часа българско време и ще може да го наблюдавате с агенция БЛИЦ.

Каталунците започнаха първия си сезон в Испания под ръководството на Тито Виланова с 6 поредни победи и при триумф в дербито ще запишат 7 поредни успеха на старта на първенството за първи път в историята си.
 
До момента “блаугранас” четири пъти стартираха шампионат с шест поредни победи, но никога не достигаха до последваща седма. Първият случай е през сезон 1929/30 под ръководството на англичанина Джеймс Белами. Този рекорд се запазва в продължение на 61 години и е изравнен през шампионата 1990/91, когато начело на тима е холандецът Йохан Кройф.
 
През сезон 1997/98 под ръководството на друг холандец – Луис ван Гаал, Барселона също започва първенството с 6 последователни успеха. Следващата такава серия беше преди три години (2009/10), когато начело на каталунците беше Пеп Гуардиола.
 
Любопитен факт е, че с изключение на първия случай (сезон 1929/30) Барселона винаги печели титлата след старт на сезона с шест поредни победи.