Селекционерът на Беларус Александър Хацкевич заяви, че се надява нападателите му да се възползват от слабата защита на България. Двата тима се изправят един срещу друг в световна квалификация, която е в неделя от 19:00 часа на "Васил Левски". Преди двубоя с "трикольорите" Беларус има контрола с Гърция.

“Естествено за нас мачът с България е основен, но преди това ще срещнем Гърция. Двата отбора са с южняшки стил, с технични футболисти, които умеят добре да работят с топката. Имат проблеми в защита - допускат доста голове. България вкара четири гола на Люксембург, но в същото време получи три. Иначе настроението е добро. Нямаме проблеми. Всички мислят само за добро представяне с националната фланелка. В контролата срещу Гърция ще дам шанс на някои момчета, на които можем да разчитаме в перспектива. По принцип контролните срещи са възможност да видим нивото на повече играчи преди”, коментира Хацкевич.

"Успях да говоря с момчетата от БАТЕ. Не се безпокоя за физическата им форма. Повече ме вълнува психологическото им състояние. Гледах мача на БАТЕ срещу Торпедо, на момчетата им липсваше емоция. Затова ще трябват допълнителни разговори, за да им се напомни, че клубните дела са си клубни, а в националния отбор ти представяш страната си и тук трябва да забравиш, че си станал шампион, трябва да си готов да дадеш всичко от себе си", допълни още специалистът.

“Имаме проблеми с контузени играчи, но разполагаме и с достатъчно футболисти, които да ги заменят достойно. Надявам се момчетата, които са на разположение в момента, да играят надеждно. Имаме една седмица, за да определим състава за мача с България. Ще преценим кой в какво състояние се намира при избора на стартовата единайсеторка. Най-важното е всички да бъдат здрави. Доволен съм, че нападателите започнаха да вкарват по клубните си отбори, но ще бъда още по-щастлив, ако те бележат и с националната фланелка", завърши треньорът на Беларус.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​