Само ден преди финала на Шампионската лига, който е най-чаканият мач на сезона от всички фенове на футбола, британският таблоид “Сън” сглоби идеалната 11-орка от звездите на Манчестър Юнайтед и Барселона. Двата тима излизат утре в 21:45 часа българско време на “Уембли” в Лондон в битка за трофея на най-престижния европейски клубен турнир.

Българинът Димитър Бербатов, който спечели приза "Златна обувка” за най-добър голмайстор във Висшата лига със своите 20 гола, очаквано не попадна в идеалния състав на “Сън” за финала на турнира. Основна причина за това са може би слабите изяви на Бербо именно в Шампионската лига този сезон, като той няма нито един отбелязан гол в турнира. Той не бе включен от изданието и в евентуалния състав на Юнайтед за финала утре.

На поста мениджър на идеалния смесен отбор на Барса и Юнайтед е поставен Алекс Фъргюсън, който за 26 години начело на “червените дяволи” е спечелил 36 трофея от различни надпревари.

На вратата на тима е Едвин ван дер Сар, който заради опита и класата си е предпочетен пред Виктор Валдес от Барселона.

За позицията ляв бек е предпочетен бразилецът Даниел Алвеш пред близнаците в Юнайтед Рафаел. Десен бек на отбора е Патрис Евра, който е предпочетен пред съотборника си в националния тим на Франция Ерик Абидал, претърпял операция на тумор на черния дроб и отново завърнал се на терена. В центъра на защита пък са капитаните на двата тима Карлес Пуйол и Неманя Видич.

В халфовата линия очаквано са поставени двамата магьосници по показател пасове Андрес Иниеста и Шави, а компания им прави уелският ветеран Райън Гигс.

Атаката е сформирана от ударно трио в лицето на Уейн Рууни и Хавиер Ернандес от Манчестър Юнайтед и суперзвездата на Барселона Лионел Меси, който е считан от повечето футболни специалисти за най-добрия играч в света за момента. Аржентинецът има 52 отбелязани гола този сезон във всички турнири и ако вкара още едно попадение, ще задмине Кристиано Роналдо от Реал (Мадрид). /БЛИЦ