Бившият френски национал Кристоф Дюгари, който през сезон 1997/98 беше съотборник на Христо Стоичков в Барселона, отправи скандална обида към звездата на каталунците Лионел Меси. Освен това световният и европейски шампион с Франция сериозно критикува треньора на Барса Кике Сетиен.

„Защо Гризман се страхува от Меси и не разреши проблемите помежду им. От какво се плаши? От човек, който е висок 1,50 метра и е полуаутист? Единственият проблем е, че на Гризман в един момент трябва да му пораснат тестиси и да отстоява позицията си. Антоан не играе по същия начин като преди. Губи топката, представя се страхливо. Трябва да намери решение на проблемите си с Меси“, обяви 48-годишният Дюгари, който работи като коментатор за „RMC Sport“.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Кике Сетиен е напълно неадекватен треньор. Добър човек е, но не е добър за поста си. Не знае кой играч да смени. Вади Серхио Бускетс в 85-ата минута и пуска Ансу Фати. След това вкара в игра Гризман в 90-ата минута. Това не е някакво лично отношения към Антоан. Просто треньорът не знае как да накара отбора си да играе“, допълни бившият френски национал.

Заради изказването си към Меси, Кристоф Дюгари беше атакуван от редица организации, подпомагащи хора с аутизъм.

„Не съм имал намерение да омаловажавам хората с аутизъм или да си правя шега с тях. Не това беше моето намерение. Искам да се извиня на всички, които са се почувствали засегнати от думите ми“, обяви бившият нападател на Бордо, Милан, Барселона и Марсилия.