Лидерът във втора дивизия Мордовия (Саранск) елиминира шестия от Премиер лигата Амкар (Перм) с 4:3 след дузпи в 1/16-финален мач от турнира за Купата на Русия. В редовното време и продълженията резултатът бе 2:2. За съжаление, последният решаващ наказателен удар се оказа непосилен за Благой Георгиев.

Българите Благой Георгиев и Захари Сираков бяха на терена за гостите от Перм през всичките 120 минути, докато Георги Пеев се появи като резерва в 62-ата минута на мястото на холандеца Нийхолт. Благой Георгиев си изкара жълт картон в 89-ата минута. Четвъртият български представител в тима от Перм Петър Занев не взе участие в двубоя.

Амкар взе комфортен аванс след попадения на холандеца Джанлука Нийхолт (19) и Дмитрий Каюмов (49), но домакините бързо успяха да изравнят чрез сърбина Милан Перендия (53) и Александър Димидко (57).

До края на редовното време и в продълженията нови попадения не паднаха, за да се стигне до рулетката на дузпите. При тях повече късмет имаха домакините, които спечелиха с 4:3 и се класираха за осминафиналите на турнира.

Освен Благой Георгиев, за състава на Амкар Перм първата дузпа изпусна и Георги Пеев, след това обаче Захари Сираков, Константин Василиев и Януш Гол успяха да вкарат. Мордовия също пропусна една дузпа. При последния опит за Амкар Благой Георгиев пропусна и това прати съперника в следващия етап.