Президентът на азербайджанския Интер (Баку) - българинът Георги Николов коментира тазвечерната евроквалификация между Азербайджан и България.
 
Николов говори за двубоя пред azerisport.com и обяви, че ще присъства на срещата с българско знаме. Българинът снощи прогнозира победа с 1:0 за нашите и обеща да подкрепя Азербайджан с все сили, но в мачовете им с Италия, Хърватия и Норвегия.
 
"Кръвта вода не става. Отивам на стадиона и 90 минути викам за България. След това ще ви подкрепям, за да вземете точки от съперниците ни. Берти Фогтс промени много отбора на Азербайджан, но атаката си остава слабото му звено", заяви бизнесменът.
 
Той посъветва родните фенове да не освиркват химна на съперника, каквото слава придобиха родните привърженици по света в последните години.
 
"Иска ми се да не го правят. Хората тук са много горди и не приемат добре такива постъпки. Азерите са приятелски настроени и сред феновете им няма провокатори. Местните фенове дори имат една особеност - не подкрепят отбора си до край. Ако резултатът не е в тяхна полза - стават и си тръгват в 60-ата минута", коментира шефът на Интер (Баку).
 
Той подчерта, че местните фенове са с отлични впечатления от състезаващите се в тима му български футболисти и особено Петър Златинов, който е оставил на-дълбока следа в клубната история.