Наставникът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев ще очаква добра игра и победа от утрешното ни гостуване на Азербайджан. 
 
Нашите излизат на терена от 19:00 часа в битка за първи точки от евроквалификациите за шампионата във Франция след две години. Пенев заяви пред родните и чужди журналисти, че цел номер 1 са трите точки от този мач и държи те да бъдат спечелени с добра игра. 
 
"Всеки отбор може да загуби. Във футбола има три варианта - победа, равен и загуба. За мен въпросът е ако загубим, как ще загубим. Може да играем добре, противникът да ни надиграе и да загубим, но това което не ми минава през главата е да не играем добре, без желание, без настроение и да загубим. Това не искам, да се разхождат по терена. 
 
Гледал съм последните 5-6 мача на Азербайджан. Това ми е работата. Имате добър отбор, агресивен, на които му предстоят добри моменти. 
 
Готвим се за сериозен мач. Искам да се раздадем и да положим максимални усилия. Да водим постоянна битка. Задача номер 1 е да вземем трите точки. Поставям им високи цели и те трябва да се стараят към победа във всеки мач независимо от съперника. 
 
Рано е да се правят сметки. Целя се в максималния брой точки, какво ще излезе ще видим. Всяка една точка е полезна. Нека да стартираме с три точки, мислим само за този мач. Нека да е мач за мач, клише, но така разсъждаваме", заяви Пенев. 

Съставът на България за мача с Азербайджан:
Вратари: Владислав Стоянов и Иван Чворович (Лудогорец), Божидар Митрев (Локомотив Сф)
Защитници: Николай Бодуров (Фулъм, Анг), Станислав Манолев (Динамо, Москва, Рус), Йордан Христов ("Ботев" (Пд)), Страхил Попов (Литекс), Александър Александров (Лудогорец), Апостол Попов (ЦСКА), Илия Миланов (Литекс), Веселин Минев ("Левски")
Полузащитници: Светослав Дяков и Христо Златински (Лудогорец), Владимир Гаджев ("Левски"), Симеон Славчев (Спортинг, Пор), Георги Миланов (ЦСКА Москва, Рус), Георги Илиев (Шъджаджуан, Китай), Михаил Александров (Лудогорец), Тодор Неделев (Майнц, Гер)
Нападатели: Венцислав Христов (Берое), Емил Гъргоров (Шъджаджуан, Кит), Андрей Гълъбинов (Ливорно, Ит), Илиян Мицански (Карлсруе, Гер).