Бащата и агент на аржентинската суперзвезда на ПСЖ Лионел Меси – Хорхе, се е свързал с Барселона преди няколко дни, за да разбере дали е възможен вариантът за сензационно завръщане на сина му на „Камп Ноу“ през лятото, разкри изненадващо испанския журналист Жерард Ромеро.

Според сензационната информация Хорхе Меси е разговарял с представителите на клуба през последните няколко дни, за да обсъдят идеята за евентуален трансфер на седемкратния носител на „Златната топка“ в каталунската столица.

В същото време журналистът Жулиен Майнар хвърли друга бомба и обяви, че ПСЖ е готов да продаде бразилската звезда Неймар при добра оферта. Високата заплата на 30-годишния нападател обаче е пречка за всички заинтересовани клубове.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Парижани разбират, че никой няма да плати инвестираните от клуба 222 милиона евро през 2017 година, които правят Неймар най-скъпия футболист в историята, но искат да получат за него около 100 милиона евро. През този сезон той изигра 19 мача за ПСЖ във всички турнири, като отбеляза 4 гола и направи 5 асистенции, а пропусна доста срещи заради контузия, която получи през ноември.

Меси и Неймар бяха освиркани в неделя при победата на ПСЖ с 3:0 над Бордо в Лига 1 заради отпадането на френския гранд на 1/8-финалите в Шампионската лига от Реал (Мадрид). Това е една от причините аржентинецът да обмисля какви са възможностите пред него за следващия сезон. Той не успява да се аклиматизира по най-добрия начин в Париж и откакто пристигна на "Парк де Пренс" от Барселона миналото лято, аржентинецът има едва два гола в първенството от 60 опита (18 точни удари във вратата). Преди време се появиха информации, че аржентинската звезда се оплаква на своите съотборници заради сериозните критики във френските медии, които подчертават слабото му представяне с екипа на парижани.

Неймар също е шокиран от неблагодарността на феновете и веднага след победата над жирондинци отлетял за Барселона.