Ръководството на Борусия (Дортмунд) е предприело сериозна офанзива за привличането на Томас Тухел за старши треньор на отбора. Както е известно, клубът потвърди новината, че Юрген Клоп напуска поста след края на сезона.

И именно Тухел е определян като идеалния кандидат за позицията. По информация на "Билд" 41-годишният специалист може да парафира за 4 сезона срещу заплата в размер на 20 милиона евро за целия срок на контракта.

Изданието допълва, че спортният директор на дортмундци Михаел Цорк вече е провел първоначален разговор с младия наставник.

Интересен е обаче един факт, а следващите месеци ще покажат дали други два ще бъдат добавени към това интересно съвпадение. Както на Клоп, така и на Тухел първият отбор в кариерата като треньор е Майнц.

Другите два факта в изчакване са възрастта и следващият тим. Юрген Клоп пое Борусия, когато бе на 41 години, на колкото в момента е Тухел, макар че на 29 август той ще навърши 42 г. Освен това дортмундци са вторият тим за Клоп след Майнц, какъвто може да се окаже и за Томас Тухел.