Челси постигна трудна победа над градския съперник Кристъл Палас с 2:1 в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига.

Първото полувреме премина под контрола на домакините от Челси, които създадоха доста положения. И макар в първите 7-8 минути гостите да изтърваха два шанса чрез Майкъл Олисе и Джоачим Андерсън, Челси излезе напред в 13-ата минута. Разписа се украинското крило Михайло Мудрик, който от границата на малкото наказателно поле засече в мрежата центриране от ляво на бързия френски защитник Мало Густо.

В следващите минути Челси изпусна два пъти да увеличи преднината си, като в единия случай след пробив и слаб удар на Мудрик топката беше изчистена точно преди да влезе във вратата.

В добавеното време на първата част обаче гостите от Кристъл Палас изравниха чрез Майкъл Олисе, който получи топката от дясно в наказателното поле от Джордан Айю. Олисе стреля по диагонала и прониза вратаря Джордже Петрович.

Челси продължи да натиска и през второто полувреме, като в 68-ата минута Николас Джаксън направи много сериозен пропуск. В 72-ата минута той вече вкара, останал на задна греда, но попадението беше отменено заради засада. Дойде ред и на Армандо Броя да пропусне, след като преди удара от малък ъгъл се освободи много майсторски от защитник на Палас.

Челси все пак стигна до гол в 87-ата минута от дузпа, която беше дадена с помощта на системата ВАР две минути след ситуацията. Челси изпълни ъглов удар, Мадуеке получи топката малко след границата на наказателното поле и падна след съприкосновение с Еберечи Езе. Първоначално съдията Майкъл Сейлсбъри подмина ситуацията, а Палас дори направиха атака. При следващото спиране обаче колегите му от стаята за видеопреглед ги извикаха на монитора и той след като видя, отсъди дузпа. Потърпевшият Мадуеке не сбърка от бялата точка и направи 2:1.

С победата момчетата на Маурисио Почетино се изкачиха до десетото място във временното класиране с актив от 25 точки, докато "орлите" са 16-и с 18 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!