Европейският клубен шампион Челси не успя да победи Брайтън в мач от 20-ия кръг на Висшата лига. Срещата на "Стамфорд Бридж" в Лондон завърши 1:1, след като гостите наказаха един от претендентите за шампионската титла в Англия с гол в 91-ата минута. Вкара го резервата Дани Уелбек и лиши Челси от победата. 

Ромелу Лукаку даде аванс на домакините в 28-ата минута. Тогава Мейсън Маунт центрира от ъглов удар и таранът на Челси се разписа с глава. Въпреки че останаха съмнения за нарушение в атака на белгиеца срещу Нийл Мопе, съдията Майк Дийн взе решение, че всичко е било в рамките на правилата и зачете попадението.

Малко преди това "сините" удариха греда след изстрел на Сесар Аспиликуета.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В началото на второто полувреме Брайтън имаше отличен шанс. Якуб Модер засече центрираната топка, която закачи напречната греда на вратата на Менди. 

В първата минута на добавеното време появилият се на смяна за "чайките" Дани Уелбек се разписа с глава след центриране на Марк Кукурея и лиши Челси от победата - 1:1.

Отборът на мениджъра Томас Тухел преследваше победата на всяка цена, за да се доближи до лидера Манчестър Сити. След равенството Челси има 42 точки и е втори, само с една пред Ливърпул, който е с мач по-малко. В неделя от 18:30 часа "мърсисайдци" гостуват именно на "сините" от Лондон. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ