Бившият агент и много добър приятел на легендата на Барселона Христо Стоичков - Хосе Мария Мигнея посочи най-вероятния следващ клуб на звездата Лионе Меси. Аржентинецът снощи пожела да напусне, като вариантите му са да играе в Англия, Франция, Италия или САЩ.

Мингея говори пред радио COPE Cadena и каза, че колкото и вариантът Манчестър Сити да изглежда фаворит заради присъствието на мениджъра Хосеп Гуардиола и добрия приятел на Меси Серхио Агуеро, друг отбор е по-вероятно да спечели подписа му.

"За мен Меси вече е направил своя избор и това е Интер (Милано). В Италия данъците са по-ниски и това е причината и другата голяма звезда Кристиано Роналдо да играе там. По-трудно ми е да си го представя в Англия", коментира бившият агент на Стоичков.

В полза на трансфер в Италия са още сходният нрав на местните хора, климатът и езикът с този в Испания, в сравнение с Англия, което също може да наклони везните. Освен това Милано е само на час и половина път със самолет до Барселона, където са приятелите на Меси.

Припомняме, че наскоро бащата на аржентинеца закупи голям имот до езерото Комо в близост до Милано, който може да се превърне в следващия дом на фамилията.