Байер Леверкузен започна защитата на титлата си в Бундеслигата с драматичен успех с 3:2 срещу Борусия Мьонхенгладбах. Победният гол за "аспирините" падна в 101-ата минута. Флориан Вирц изпусна дузпа, но топката се завърна при него и така той донесе трите точки на своя отбор.

Байер Леверкузен поведе в резултата още в 12-ата минута след феноменален гол на Гранит Джака. Жереми Фримпонг центрира от десния фланг, топката бе отклонена от бранител на Гладбах, и попадна на пътя на швейцареца, който с мощен удар от над 30 метра не остави шансове на вратаря на домакините.

Шест минути по-късно Виктор Бонифас можеше да удвои, но изстрелът му срещна напречната греда.

Последваха добри минути за “жребчетата”, но те не доведоха до гол. В 38-ата минута Флориан Вирц вкара второ попадение за “аспирините”. Той се разписа с удар в левия ъгъл.

Пет минути по-късно Тим Клайндийнст си помисли, че е върнал един гол за Борусия. След разбъркване в пеналтерията, той показа съобразителност и прати топката в мрежата с глава. Попадението обаче бе отменено след намесата на ВАР заради нарушение.

В 60-ата минута домакините направиха резултата 1:2. След статично положение Нико Елведи показа добри реакции и върна Гладбах в мача.

Осем минути по-късно се откри добър шанс пред Бонифас, но той прати изстрела си покрай десния страничен стълб.

В 85-ата минута Клайндийнст отбеляза втория си гол в срещата. Той получи хитро подаване от Кевин Щьогер и без да се замисля преодоля Лукаш Храдецки.

В последните минути отборът на Чаби Алонсо натисна. В първата минута на добавеното време на двубоя Алехандро Грималдо стреля, но ударът му премина над напречната греда. Малко след това Фримпонг имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени от съдията.

В 11-ата минута на продължението Байер Леверкузен получи дузпа. Зад топката застана Флориан Вирц, който стреля долния десен ъгъл. Йонас Омлин спаси, но за негово съжалени топката се върна във Вирц, който бе точен при добавката.