Селта постигна втора победа от началото на сезона, след като стигна до обрат срещу Валенсия и спечели с 3:1 на „Балаидос“ в първия мач от втория кръг в Ла Лига. Победата за галисийците дойде след голове на Оскар Мингеса, Яго Аспас и Фран Белтран, докато за „прилепите“ вкара Диего Лопес.

Мачът в Северозападна Испания започна чудесно за гостите източното крайбрежие на Испания. Рафа Мир центрира и намери Диего Лопес в наказателното поле, който се позиционира чудесно и прати топката в мрежата на Иван Вияр за 1:0.

Само 9 минути по-късно Яго Аспас подаде в наказателното поле, където Оскар Мингеса изравни с удар от движение. Обратът стана пълен още преди да е изтекъл половин час игра, а точен бе опитният Аспас, който с удар от границата на наказателното поле след пас на Мингеса и вкара топката в долния десен ъгъл.

В добавеното време на първата част съдията Мунуера Монтеро отсъди дузпа за Селта за игра с ръка на Уго Дуро. Зад топката застана Аспас, но ударът му към долния ляв ъгъл бе отразен от Гиорги Мамардашвили.

След час игра Селта вкара трети гол Точен бе Фран Белтран, който не остави шансове на грузинския страж на гостите с удар от движение от границата на наказателното поле, като по този начин бе оформен крайният резултат в мача.