Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Димитър Бербатов се договори с Фиорентина и на 99% е сигурно, че продължава кариерата си на "Артемио Франки", разбра БЛИЦ от сигурни източници.

Преди минути Митко и представители на ръководството на "виолетовите" си стиснаха ръцете, след като уточниха условията по личния договор на 31-годишния футболист. Както вече стана ясно по-рано, италианският клуб се разбра и с колегите си от Манчестър Юнайтед за трансферната сума, тъй като Бербо има действащ договор с "червените дяволи" до края на сезона.

Най-добрият български футболист за последните години се очаква утре да бъде във Флоренция и да мине задължителните медицински прегледи, след което да подпише договора и да заиграе за тима, воден от Винченцо Монтела. Бившият италиански национал вече се изказа ласкаво за Бербатов, определяйки го като "страхотен играч". По-рано днес Митко получи похвали и от агента Фурио Валкареджи, който движи голяма част от трансферите на "виолетовите".

"Бербатов ще е перлата в селекцията на Фиорентина", заяви Валкареджи.

Макар и малък, не е изключен вариантът нещата да се преобърнат на 180 градуса в последния момент, тъй като два английски клуба продължават да напират за българския нападател. Според източниците на БЛИЦ обаче трансферът на Бербо във Фиорентина е на 99% сигурен и утре се очаква да бъде обявен официално. Прозорецът затваря в петък (31 август).

С преминаването в Серия "А" Митко става едва четвъртият българин в историята на италианското първенство. Тримата до момента са Николай Илиев, Христо Стоичков и Валери Божинов. Последният, както е известно, също беше част от състава на "виолетовите", които го привлякоха от Лече, а по-късно го продадоха на Манчестър Сити.

Фиорентина пък е шестият клуб на Бербо, който стартира кариерата си в Пирин (Благоевград), след което играе още за ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед.

Проследете развитието на футболните мачове и случващото се в другите спортове на лайвскора на БЛИЦ - ТУК