Всеки един от немските национали ще получи по 50 000 евро премия за триумфа в турнира за Купата на конфедерациите в Русия, разкри таблоидът „Билд”.

Световният шампион Германия победи Чили с 1:0 на финала в Санкт Петербург и спечели за първи път в историята тази надпревара, предшестваща световното първенство в Русия през лятото на 2018 година. Капитанът Юлиан Дракслер и компания са договорили премията още преди турнира, а тя е далеч по-малка в сравнение с бонусите за по-големите футболни надпревари.

Въпреки че много от клубовете са започнали подготовката си за новия сезон, героите на Бундестима от Купата на конфедерацията ще получат по около 20 дни почивка. Това зависи и от различните тренировъчни планове на отборите им.

След пристигането на немските национали в Германия няма да има официално посрещане и празнуване по улиците на Берлин или Франкфурт. След кацането във Франкфурт всички играчи индивидуално ще могат да се приберат по домовете си.

Друг любопитен факт е, че Германия ще играе с тези си екипи до ноември, когато официално ще бъдат представени фланелките за Мондиал 2018 в Русия и с тях ще се изиграят последните два мача за годината.

РУМЕН ПАЙТАШЕВ, СПЕЦИАЛНО ЗА БЛИЦ ОТ РУСИЯ 

КУПАТА НА КОНФЕДЕРАЦИИТЕ - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ - ТУК!!!