Френският шампион ПСЖ започна наддаването за голмайстора на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо, изкушавайки го с оферта за нетна годишна заплата от около 45 милиона евро, съобщава „Ас“.

Причина за активизирането на парижани са думите на португалеца след спечеления финал в Шампионската лига. „Беше хубаво да бъда в Мадрид. В следващите дни ще говорим“, каза нападателят миналата събота в Киев и предизвика бум от спекулации за негов трансфер.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи се надява да сформира за следващия сезон ударно нападателно трио с Килиан Мбапе, Кристиано Роналдо и Неймар. За тази цел парижани са подготвили трансферна сума в размер на 150 милиона евро, след като CR7 има договор с „кралския“ клуб до лятото на 2021 година. В момента португалецът печели по 21 милиона евро на година и би искал приравняване на възнаграждението му с това на големия си конкурент на зеления терен Лионел Меси, който получава по 37 милиона евро на сезон в Барселона.

Не е ясно какви ще са последствията за парижани от страна на УЕФА във връзка с правилата на финансовия феърплей, ако се стигне до мега сделка с Реал за Роналдо.