Новият мениджър на Тотнъм Жозе Моуриньо беше откровен по време на първата си пресконференция. Португалецът трябваше да отговори и относно изявлението си, направено преди четири години, че няма да поеме Тотнъм, тъй като прекалено много обича феновете на Челси.

„Да, но тогава още не ме бяха уволнили“, заяви Специалния.

56-годишният Моуриньо отдаде дължимото и на работата на своя предшественик Маурисио Почетино.

„Трябва да поздравя Почетино за работата, която е свършил. Искам да споделя това, което всички в Тотнъм чувстваме. Този клуб винаги ще бъде негов дом, тренировъчният терен ще бъде неговият тренировъчен терен. Той винаги може да се дойде, когато поиска, когато играчите и хората, с които е работил, започнат да му липсват. Вратите винаги са отворени за него“, обяви Жозе.

Специалния говори и по темата с пижамата, която се превърна в истински хит в социалните мрежи.

„Дойдох, носих пижама на клуба и дори спах с нея. Тази сутрин се събудих на тренировъчната база. Снощи работихме до много късно и затова всички останахме да пренощуваме. Ако искате да намерите шестзвезден хотел в района, едва ли ще намерите по-добро място от тази база. Невероятната е, леглата са прекрасни, а възглавниците огромни. Уникално е. Събуждаш се обграден от 5-6 големи и меки възглавници. Много е хубаво.“

Друг голям хит от пресконференцията на Жозе Моуриньо е твърдението му, че е скромен. Едва ли са много футболните фенове, които имат такова мнение за португалския специалист, който през 2004 г. се нарече специален.

„Винаги съм бил скромен. Проблемът е, че вие не сте го разбрали. Винаги съм бил скромен, но по свой начин.”

Новият мениджър на Тотнъм беше попитан дали е върнал своето „моджо“ (магически чар).

„Трябва да проверя в „Гугъл“ какво означава „моджо“, за да отговоря на този въпрос“, обясни Моуриньо.