Евертън победи Челси с 1:0 като домакин в среща от 35-ия кръг на английската Висша лига и пое глътка въздух в борбата за спасение.

Първата част не предложи много чисти голови положения, като "карамелите" имаха претенции за дузпа за падане на Йери Мина в наказателното поле на съперника в 11-ата минута.

Втората част започна ударно за Евертън и домакините откриха резултата с гол на Ришарлисон, който се възползва от грешка на бранител в 47-ата минута (1:0).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Малко след това "карамелите" пропуснаха да нанесат решаващ удар, като шутът на Миколенко премина на сантиметри пот гредата.

Челси бе на косъм от изравняването в 58-ата минута, в която удар на Мейсън Маунт срещна последователно двете греди, а след това Джордан Пикфорд спаси опита за добавка на Сезар Аспиликуета. Минута по-късно стражът на Евертън показа страхотен рефлекс и при удар на Рюдигер.

След час игра домакините на два пъти имаха претенции за дузпа - за падане в наказателното поле на Демарай Грей в 63-ата минута и за игра с ръка на Рийс Джеймс малко след това.

Челси продължи да напада и Рубен Лофтъс-Чийк отправи страховит удар в 80-ата минута, спасен от Пикфорд.

Минути преди края Евертън пропиля две добри възможности след удари на Демарай Грей и Антъни Гордън. В продължението Челси беше близо до това да изравни след удар на Матео Ковачич, но Пикфорд за пореден път спаси тима си.

Воденият от Франк Лампард тим взе ценни три точки, които поставят Евертън на две (и мач по-малко) от спасителното 17-о място. Челси остава на третата позиция на 5 точки пред Тотнъм.

По-същото време днес "шпорите" се справиха с Лестър с 3:1. Хари Кейн откри резултата в 22-ата минута, а Хьон-Мин Сон добави още две попадения в 60-ата и 79-ата. В продължението Келечи Ихеаначо оформи крайното 3:1.