Един от фаворитите за спечелване на Купата на Африканските нации Кот д`Ивоар се издъни, завършвайки 2:2 с приятната изненада до момента в турнира Сиера Леоне. Двубоят бе белязан от гол в последната минута след контузия на вратаря на "слоновете". Това наложи на вратата на Кот д`Ивоар да застане защитникът на Виляреал Серж Орие.

Мачът започна добре за „слоновете“, като в 10-ата минута Умару Бангура извърши нарушение срещу Уилфред Заха в наказателното поле. Зад топката застана Франк Кесие, но ударът му бе спасен от вратаря Мохамед Камара. В 25-ата резултатът беше открит. Себастиен Алер даде преднина на Кот д`Ивоар - 1:0. 

Сиера Леоне изравни в 55-ата минута чрез Муса Ноа Камара. Десет минути след това футболистът на Арсенал Никола Пепе даде преднина на "слоновете" - 2:1.

Завършекът на мача беше драматичен. Вратарят на Кот д‘Ивоар Бадра Али Сангаре се препъна в лошия терен и подари топката на Стивън Колкър, който подаде на Алхай Камара, а той останал на празна врата се разписа за 2:2. Оказа се, че Сангаре е получил контузия и в оставащите минути до края на двубоя под рамката застана защитникът Серж Орие, тъй като „слоновете“ нямаха право на повече смени (б.р. - вече бяха извършени и петте позволени).

След равенството Кот д`Ивоар остава на първото място в групата с 4 точки. Сиера Леоне е втори с 2, след като преди това измъкна равен и от Алжир, който има една в актива си. Последен в групата е Екваториална Гвинея без спечелена точка до момента.

В друга среща, играна в неделната вечер, Тунис отвя с 4:0 Мавритания. Два гола за победителите отбеляза Уахиб Хазри, а по веднъж се разписаха Матхолти и Джазири. Тунис е трети с 3 точки, а по 4 имат Гамбия и Мали.