Новото попълнение на Астън Вила Александър Тонев вече си има прякор. Феновете на Вила му измислиха прозвище броени часове, след като той подписа с клуба.

По този начин Тонев се превръща във вторият българин в Астън Вила след Стилиян Петров, който отскоро е треньор при бирмингамци. Не е тайна, че именно Стенли препоръча Тонев на мениджъра Пол Ламбърт, а както е известно, в тима може да пристигне и Ивелин Попов. 23-годишният национал дойде в Бирмингам от полския Лех (Познан).

Привържениците на Астън Вила вече наричат Тонев с прозвището Atomic ("Атомен"), а причина за това е унищожителната сила, с която юношата на ЦСКА стреля и с двата крака. Автор на идеята е почитател на Астън Вила от Полша, който е добре запознат с изявите на Сашо Тонев с Лех. Местните изразиха задоволство и от факта, че българският национал умее да играе еднакво добре с двата крака, което не се наблюдава тобкова често сред футболистите. Един от по-изобретателните ултраси дори поздрави момчето от Елин Пелин с парчето на Van Halen - "Atomic Punk".