Носителят на „Златната топка“ за 2000 г. Луиш Фиго се кандидатира за президент на ФИФА. Бившият португалски национал е поредния кандидат, който в последните седмици обявява намерението си да се бори със Сеп Блатер. Изборите ще се проведат на 29 май по време на конгреса на ФИФА.
 
Блатер, който се бори за пети мандат начело на световната футболна централа, остава основният фаворит при вота. Кандидатурите си вече обявиха бившият вицепрезидент на ФИФА Жером Шампан, президентът на йорданската футболна федерация принц Али бин ал-Хюсеин, шефът на холандския футбол Михаел ван Прааг и бившият френски национал Давид Жинола. Сега към тях се прибавя и 42-годишният Фиго.
 
Бившият президент на Футболната федерация на Чили Харолд Майне-Никълс, който е бивш служител на ФИФА, също обяви, че може да се кандидатира. Всеки кандидат трябва да получи подкрепата на поне пет национални федерации. Жинола пък може да бъде дисквалифициран, тъй като кампанията му е финансирана от букмейкъра „Пади Пауър“, което вероятно ще се окаже в разрез с правилата на ФИФА.