Част от най-авторитетните медии във Франция излязоха с нова бомбастична новина за ПСЖ. Само часове, след като светът беше разтърсен от вестта за оставането на Килиан Мбапе при френските шампиони, сега става ясно, че спортният директор на тима Леонардо ще уволнен.

Новината беше съобщена от авторитетния спортен вестник „Екип“, „Радио Монте Карло“ и телевизия „Amazon Prime Video”. Бразилецът беше една от най-влиятелните фигури на „Парк де Пренс“.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

От друга страна се появиха информации, че се очаква до края на деня да бъде потвърдена не само раздялата със спортния директор, но и уволнението на треньора Маурисио Почетино.

През 2019 г. Леонардо се завърна на шефския пост в ПСЖ след шестгодишно отсъствие. Това е вторият му престой като спортен директор на клуба. За първи път зае позицията през 2011 г., когато Катар Спортс Инвестмънтс купи ПСЖ.

Счита се, че на усилията на Леонардо се дължи оставането на Неймар в клуба, въпреки че бразилската звезда искаше да напусне преждевременно през 2019 г. От друга страна е обвиняван, че не е успял да облекчи клубния финансов баланс с неуспешните опити да продаде Юлиан Дракслер, Лейвин Курзава и Тило Керер.

Според информациите, най-вероятният наследник на Леонардо като спортен директор е сочен Луиш Кампош. 57-годишният португалец за последно заемаше същата позиция в испанския Селта, а е работил на управленски длъжности в Монако и Лил. Бил е и скаут на Реал (Мадрид).